keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Sunnuntai 18.2.2001, Essor Basque

Ajokoira penkoi arkistojaan eräänä päivänä ja löysi muutamia helmiä parin vuoden takaa. Ajokoira oli nimittäin vuonna 2001 tiimin poikien kanssa Ranskan turneella. Tiimiläisistä reissussa oli Jani, Tero ja Olli, jotka ajoivat kisaa paikallisen VC Cahors-seuran paidassa. Ajokoira puolestaan perehtyi neljän kuukauden matkan aikana lähinnä Ranskalaisen maatalouden tuotteisiin. Aina välillä ajokoiralla oli luovia päiviä ja hän kirjoitteli freelance-toimittajan artikkeleja poikien kilpailuista. Seuraavien viikkojen aikana tässä julkaistaan arkistojen aarteita.

Järvenpään Pyöräilijöiden Team Chebicin Jani Vesa ja Olli Hyytiäinen sekä Tero Hämeenaho starttasi eilen uransa ensimmäiseen kilpailuun ranskalaisen Cahors Velo Sportin väreissä. Lähellä Bayonnea käyty kilpailu ei ollut suomalaisille menestys.

Ranskan kilpailukauden avaus Boucles de l’Ocean käytiin lauantaina Bayonnessa lähellä kuuluisia Biarritzin rantamaisemia. 125 kilometrin kilpailu oli vetänyt noin sata Ranskan amatöörikuskia sekä muutamia ulkomaalaisia talleja paikalle. Suomalaisten valmistautuminen kilpailuun ei ollut paras mahdollinen.

–Junnattiin kolme päivää Hiace:lle kohti Etelä-Ranskaa ja kun vihdoin illalla päästiin perille, kuultiin että huomenna paukkuu pyssy. Ei auttanut kun ajaa karvat ja lähtee painaa, manaili Olli Hyytiäinen kilpailun jälkeen tuntemuksiaan.

Cahors Velo Sportin Directeur Sportif Mr. Jean Rene Limoges ei tahtonut ymmärtää, että pohjoisen pojat olivat edellisen kerran harjoitelleet viikko takaperin, ja senkin suksilla. Trio istahti näin neljään kuukauteen ensimmäistä kertaa kilpurinsa päälle maantiellä ja suuntasi nokan kohti vuoria. 40 kilometrin jälkeen tuli suomalaisen järjen vastainen vuori eteen, lopun voikin arvata.

-Hämeenahon digitaalit pysähtyivät aikaan 1h20min, joten olihan siinäkin maksimihurjastelua noin ensi lenkiksi, yski Jani Vesa Hiace:n takaluukusta. Kilpailun jälkeen suomalaiset luulivat palaavansa Cahorsiin, jossa voisi aloittaa harjoittelun. Mutta mitä vielä, Hiace parkkeerattiin lähikylän hotellin pihaan ja pojat menivät huoneeseensa odottamaan lisäohjeita. Hyytiäinen toimi ryhmän supliikkimiehenä, koska Olli oli ainoa ranskaa ”ymmärtävä”. Illalla yhteisessä ruokailussa Mr.Limoges kertoi, että tulevan viikon kilpailuohjelma on seuraava: huomenna Circuit de la Nive, tiistaina Route de l’Atlantique ja joskus niiden jälkeen pari 1.6 kategorian kisaa. Joka tapauksessa viikossa ajettaisiin viisi kilpailua. Tässä vaiheessa hymy levisi hetkeksi, mutta illalla oli hymyssä hyytymisen merkkejä. Muut tallin ajajat olivat kerinneet totutella muutaman viikon maantiellä ja olivat sellaisessa kunnossa, että saattoivat kyetä pysymään pääjoukossa.

Mainittakoon vielä, että kilpailussa ajoi 3div-ammattilaistalli Team Mälarenergy, jonka riveissä ajoivat Jukka Heinikainen ja Oscar Stenström. Jälkimmäinen heistä tuli Cahorsin pojille hyvinkin tutuksi matkatessaan samassa raakkiautossa maalipaikalle.

Ajokoira

View Larger Map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti